Mad og Måltid

PlejeGribskov har tre produktionskøkkener hvor der bliver lavet hjemmelavet mad til vores beboere på centrene, samt til Café Appetit.

Cafe Appetit kan bruges af borgere, gæster og personalet. 
Der arrangeres fællesspisning ca. 10 gange årligt, som afholdes samme dag på alle tre centre.

Maden er ernæringsmæssigt sammensat sådan at den overholder sundhedsfaglige anbefalinger. Vi sammensætter menuerne efter de 4 årstider og anvender sæsonens råvarer som er blevet beskrevet i vores måltidspolitik.

Det gode måltid


Vi arbejder med det gode måltid som er udviklet i samarbejde med personale og beboere. Her tænker vi både på at maden veltilberedt og æstetisk, og på rammerne omkring måltidet er så hjemlige som muligt, med fokus på borddækning, servering og samvær. Vi har fokus på at fejre de traditionelle højtider hvor menuen er tilpasset højtiden.

Valg muligheder


Borgerne får hver 14. dag en menuplan hvor de har mulighed for at vælge mellem dagens ret eller en af de fem livretter samt dagens biret, som kan være enten en forret eller en dessert. Der afholdes måltidsgruppemøder hvor borgere og familie og venner kan deltage, her kan man komme med ris og ros til det kostfaglige personale. På de møder har man også mulighed for at fremsige ønsker til menuerne.

Special kost


Maden og måltidet skal favne borgernes ønsker og behov. Vi har stor fokus på borgere med særlige ernæringsmæssige behov. Det kan være eksempelvis diabetikere, småtspisende og dialysepatienter mm. Som aftales i samarbejde med vores kliniske diætist.

Links til undersider